Stekt kyckling med citron- och dragonsås
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
2 tsk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ tsk
Citron
1 st
Socker
1 krm
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 624 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Dela broccoli i små buketter, skär stammen i skivor. Koka broccolin ca 2 min i lättsaltat vatten, eller koka med potatisen mot slutet av koktiden.
Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida.
Vispa ut vetemjöl och mjölk i stekpannan. Fortsätt vispa ner vatten, crème fraiche, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt puttra ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saft (ca 2/3 msk) från citronen. Tillsätt citronsaft till såsen och smaka av med socker, lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
Skala och grovriv morot. Lägg upp riven morot och kokt broccoli i skålar.
Strö citronskalet över den nystekta kycklingen och servera med citron- och dragonsås, nykokt potatis, grönsaker och citronklyfta.
Smaklig måltid!