Stekt kyckling med citron- och dragonsås

Stekt kyckling med citron- och dragonsås

Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vatten
1 dl
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ tsk
Citron
1 st
Socker
1 krm
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
Energi:
624 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Dela broccoli i små buketter, skär stammen i skivor. Koka broccolin ca 2 min i lättsaltat vatten, eller koka med potatisen mot slutet av koktiden.
Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida.
Vispa ut vetemjöl och mjölk i stekpannan. Fortsätt vispa ner vatten, crème fraiche, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt puttra ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saft (ca 2/3 msk) från citronen. Tillsätt citronsaft till såsen och smaka av med socker, lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
Skala och grovriv morot. Lägg upp riven morot och kokt broccoli i skålar. 
Strö citronskalet över den nystekta kycklingen och servera med citron- och dragonsås, nykokt potatis, grönsaker och citronklyfta.
Smaklig måltid!