Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- selleri,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- vetemjöl
- vatten
- svartpeppar
Rotsellerisallad
Rotselleri (Selleri)
300 g
Päron
1 st
Mild senap (Senap)
1 msk
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Mixsallad
30 g
Salt
1 krm
Löksky
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Socker
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Till servering
Småpotatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 602 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Skiva gul lök. Skala rotselleri. Skär rotselleri och päron i cm-stora tärningar. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
- Rotsellerisallad: Vispa ihop mild senap, balsamvinäger och olivolja i en salladsskål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs rotsellerin på medelvärme ca 10 min, tills den fått fin färg. Lägg över i salladsskålen. Spara stekpannan.
- Löksky: Hetta upp smör i en kastrull och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min, smaka av med lite salt.
- Fläskkotlett: Krossa en vitlöksklyfta lätt. Hetta upp lite olivolja och vitlöksklyftan i den använda stekpannan. Stek fläskkotletterna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Rotsellerisallad: Blanda ner tärnat päron och mixsallad i salladsskålen med rotselleri. Krydda med lite salt.
- Servera stekt fläskkotlett med rotsellerisallad, löksky och kokt potatis.