Stekt fläskkotlett med rotselleri och päron
Laktosfri

Stekt fläskkotlett med rotselleri

och päron
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Selleri
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Päron
1 st
Mild senap
1 msk
(Senap)
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Mixsallad
30 g
Salt
1 krm
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Socker
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
598 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Skiva gul lök. Skala rotselleri. Skär rotselleri och päron i cm-stora tärningar. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda senap, balsamvinäger och olivolja i en salladsskål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs rotsellerin på medelvärme ca 10 min, tills den fått fin färg. Lägg över i skålen med dressing. Blanda ner tärnat päron och mixsallad vid servering.
Hetta upp smör i en kastrull och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
Hetta upp lite olivolja och i den använda stekpannan. Stek fläskkotletterna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera stekt fläskkotlett med rotsellerisallad, löksky och kokt potatis.
Smaklig måltid!