Stekt fläskkotlett med rödbetssallad, fetaost och dijonyoghurt

Stekt fläskkotlett med rödbetssallad

fetaost och dijonyoghurt
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Dijonsenap
½ förp
(Svaveldioxid, Senap)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Matvete
125 g
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta 250g
1 förp
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong.
Lägg dijonsenap i en skål. Blanda med matyoghurt, honung och salt.
 Klyfta rödbetor och lägg i en salladsskål. Smula fetaost.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet ca 2 min per sida, tills det är helt genomstekt. 
 Blanda ner kokt matvete, babyspenat, olivolja och vitvinsvinäger i salladsskålen med rödbetor. Smaka av med lite nymald svartpeppar. Strö över fetaost.
Servera stekt fläskkotlett med rödbetssallad och dijonyoghurt.
Smaklig måltid!