Stekt fläskkotlett med rödbetssallad
fetaost och dijonyoghurtNytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Dijonsenap
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Matvete
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta 250g
1 förp
Fetaost
50 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong.
Lägg dijonsenap i en skål. Blanda med matyoghurt, honung och salt.
Klyfta rödbetor och lägg i en salladsskål. Smula fetaost.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet ca 2 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Blanda ner kokt matvete, babyspenat, olivolja och vitvinsvinäger i salladsskålen med rödbetor. Smaka av med lite nymald svartpeppar. Strö över fetaost.
Servera stekt fläskkotlett med rödbetssallad och dijonyoghurt.
Smaklig måltid!