Stekt fläskkarré med fänkålsfrö, rostad potatis och vitlöksdressing
Utan gluten

Stekt fläskkarré med fänkålsfrö, rostad potatis och vitlöksdressing

3.83 (858)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • svartpeppar
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Fänkålsfrö
½ msk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 msk
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Fänkålsfrö
½ msk
Rädisor
1 förp
Mixsallad
1 förp
Cocktailtomater
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
536 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och fänkålsfrö. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med mjölk, vitvinsvinäger, honung, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fläskkarré med fänkålsfrö, ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Kvarta rädisor. Lägg mixsallad, rädisor och cocktailtomater i en salladsskål.
Ringla vitlöksdressingen över salladen. Servera stekt fläskkarré med rostad potatis och sallad.
Smaklig måltid!