Spansk saffransgryta med vita bönor och surdegsbröd
Kalorismart
Laktosfri

Spansk saffransgryta med vita bönor och surdegsbröd

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Korn
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Surdegsbaguette
½ st
(Korn, Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Småpotatis
225 g
Fänkål
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
2 dl
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Imat
1 ½ dl
(Havre)
Salt
Svartpeppar
Stora vita bönor
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
532 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen. Brödet som blir över går bra att frysa in!
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skär småpotatis, fänkål och tomat i jämnstora bitar. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt potatis, fänkål, tomat och fräs ytterligare ca 3 min.
Smula ner grönsaksbuljong och tillsätt vatten, saffran, chili flakes, vitvinsvinäger och imat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Låt koka ca 15 min under lock tills potatisen är mjuk.   
Häll av och skölj stora vita bönor. Rör ner i grytan och låt puttra ca 2 min.
Grovhacka bladpersilja. Servera spansk saffransgryta med surdegsbröd. Toppa grytan med bladpersilja.
Smaklig måltid!