Spaghetti alla puttanesca med kapris, oliver och tomat
Laktosfri

Spaghetti alla puttanesca med kapris, oliver och tomat

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Spaghetti
180 g
(Vete)
Aubergine
½ st
Salt
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Kapris
1 burk
(Svaveldioxid)
Olivolja
Snacksoliver
1 förp
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
2 dl
Svartpeppar
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
578 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär aubergine i små tärningar. Lägg i ett durkslag och blanda med salt. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna tomat. Häll av kapris.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fräs aubergine på medelvärme ca 7 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min på medelvärme. Blanda ner tomat, kapris, snacksoliver, tomatpuré, sambal oelek och vatten. Låt sjuda på medelvärme ca 7 min. Smaka av med lite salt och eventuellt lite extra sambal oelek för en hetare sås.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet.
Blanda nykokt pasta med puttanescasås, pastavatten och hälften av den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera spaghetti alla puttanesca toppad med resten av den rivna parmesanen och ruccola.
Smaklig måltid!