Spaghetti ai funghi - krämig pasta med vitt vin och grädde
Löpefri

Spaghetti ai funghi - krämig pasta med vitt vin och grädde

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
Skogschampinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Quattrocento
50 g
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Vitt matlagningsvin
1 dl
(Svaveldioxid)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Spaghetti
180 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
642 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva skogschampinjoner. Finhacka gul lök och vitlök. Finriv quattrocento.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök ca 4 min. Häll på vitt matlagningsvin och låt koka in ca 1 min. 
Tillsätt vispgrädde och hälften av osten. Låt allt bli varmt. Ta från värmen och smaka av med kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
Blanda nykokt spaghetti med svampsås och babyspenat. Toppa med resten av den rivna osten.
Smaklig måltid!