Laktosfri
Utan gluten
Sojastekt fläskkotlett med vietnamesisk nudelsallad
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- sambal oelek
- socker
- vitlök
Fläskkotlett
300 g
Japansk sojasås
2 ½ msk
Socker
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Olja
½ msk
Röd chili
½ st
Fisksås
2 msk
Lime
1 st
Japansk sojasås
1 tsk
Socker
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Korianderstjälkar
10 g
Morot
1 st
Zucchini
½ st
Rödlök
½ st
Risnudlar
½ förp
Olja
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 524 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda japansk soja, socker, sambal oelek och ½ msk neutral olja i en bunke. Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Lägg i bunken med marinad och blanda väl. Låt stå till punkt 6.
Finhacka röd chili (tänk på att färsk chili varierar i styrka). Skala morot. Halvera morot och zucchini på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Strimla rödlök. Strimla korianderstjälkarna och grovhacka resten av koriandern.
Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spola kallt, lägg i en salladsskål.
Lägg fisksås i en liten skål. Blanda med röd chili, pressad saft från hela limen, japansk soja, socker, pressad vitlök och de strimlade korianderstjälkarna. Häll dressingen över nudlarna i salladsskålen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs rödlök och morot ca 2 min. Tillsätt zucchini och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg allt i salladsskålen. Spara stekpannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs det marinerade köttet ca 6 min, tills nästan all vätska kokat in.
Servera nudelsallad med sojastekt fläskkött. Toppa med resten av koriandern.
Smaklig måltid!