Sojabräserade risnudlar med fläskfärs, ingefära, salladslök och koriander
Utan gluten
Laktosfri

Sojabräserade risnudlar med fläskfärs, ingefära, salladslök och koriander

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Risnudlar
½ förp
Ingefära
¾ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Fläskfärs
250 g
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor)
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salladslök
1 förp
Koriander
20 g
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
613 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Denna rätt kallas ibland för "myror som klättrar i träd". Detta eftersom det ser ut som det när de små fläskfärsbitarna fastnar på nudlarna.

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola nudlarna i kallt vatten.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs ca 6 min på hög värme. "Hacka" sönder färsen med en slev medans den steks. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner kinesisk soja, sambal oelek, socker, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och lägg ner de kokta nudlarna. Låt sjuda tills nästan all vätska kokat bort.
Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander och tärna gurka. Lägg allt i separata skålar.
Smaka av nudlarna med vitvinsvinäger och kinesisk soja. Servera med alla tillbehör. Tanken är att man toppar sin egen rätt vid bordet.
Smaklig måltid!