Laktosfri
Snabb caesarsallad med kyckling, matvete och parmesan
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Äggula
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Dijonsenap
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Matvete
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
½ st
Riven parmesan
50 g
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Lägg äggula, pressad vitlök, olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten, salt och nymald svartpeppar i en skål. Blanda väl.
Skiva bananschalottenlök tunt. Grovhacka tomat. Bryt romansallad i mindre bitar.
Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek minutfilén hel ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Skiva upp kycklingen servering.
Blanda nykokt matvete, bananschalottenlök, tomat, romansallad och dressing i en salladsskål.
Servera salladen toppad med stekt kyckling och riven parmesanost.
Smaklig måltid!