Snabb caesarsallad med kyckling, matvete och parmesan
Laktosfri

Snabb caesarsallad med kyckling, matvete och parmesan

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Äggula
1 st
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Matvete
125 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
½ st
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
599 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg äggula, pressad vitlök, olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten, salt och nymald svartpeppar i en skål. Blanda väl.
Skiva bananschalottenlök tunt. Grovhacka tomat. Bryt romansallad i mindre bitar.
 Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek minutfilén hel ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Skiva upp kycklingen  servering. 
Blanda nykokt matvete, bananschalottenlök, tomat, romansallad och dressing i en salladsskål. 
Servera salladen toppad med stekt kyckling och riven parmesanost.
Smaklig måltid!