Smörstekt torsk med tångcaviarsås och varm färskpotatis- och sparrissallad
Utan gluten

Smörstekt torsk med tångcaviarsås

och varm färskpotatis- och sparrissallad
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Rödlök
½ st
Tångcaviar
1 burk
Gräddfil
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Citron
1 st
Småpotatis
400 g
Grön sparris
1 knippe
Dill
20 g
Citronsaft
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner tångcaviar, gräddfil och salt. Skölj citronen noggrant och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronskalet i såsen.
 Skär bort den nedersta delen av sparrisen (ca 2 cm). Skär resten av sparrisen i bitar. Grovhacka dill. Pressa saften från den skalade citronen (ca 1 msk) i en salladsskål. Tillsätt olivolja, salt och nymald svartpeppar. Koka upp lite lättsaltat vatten och koka sparrisen ca 1 min, häll av och spola i kallt vatten. Blanda ner potatis, sparris och dill i salladsskålen med dressing vid servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera smörstekt torsk med tångcaviarsås och varm potatis- och sparrissallad.
Smaklig måltid!