Utan gluten
Shawermakryddad kyckling med limeyoghurt
4.06 (77)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
Kycklinglårfilé
350 g
Shawarmakrydda
1 msk
Salt
1 krm
Olivolja
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Malen kanel
1 krm
Olivolja
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
Salt
Basmatiris
150 g
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklinglårfilé med shawermakrydda och salt runt om - skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morot. Lägg i en skål. Blanda med mixsallad, malen kanel, olivolja och honung. Smaka av med lite salt.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt och sambal oelek (efter smak). Smaka av med lite salt.
Klyfta den använda limen. Skär gurka i stavar. Lägg på ett fat.
Servera shawermakyckling med limeyoghurt, basmatiris, morotssallad, gurkstavar och limeklyfta.
Smaklig måltid!