Shawermakryddad kyckling med limeyoghurt
Utan gluten

Shawermakryddad kyckling med limeyoghurt

4.06 (77)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
Kycklinglårfilé
350 g
Shawarmakrydda
1 msk
Salt
1 krm
Olivolja
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Malen kanel
1 krm
Olivolja
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
Salt
Basmatiris
150 g
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Krydda kycklinglårfilé med shawermakrydda och salt runt om - skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morot. Lägg i en skål. Blanda med mixsallad, malen kanel, olivolja och honung. Smaka av med lite salt.
 Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt och sambal oelek (efter smak). Smaka av med lite salt.
Klyfta den använda limen. Skär gurka i stavar. Lägg på ett fat.
Servera shawermakyckling med limeyoghurt, basmatiris, morotssallad, gurkstavar och limeklyfta.
Smaklig måltid!