Shakshuka med ras el hanout, fetaost och koriander
Löpefri

Shakshuka med ras el hanout, fetaost och koriander

4.11 (197)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Ras el hanout
1 msk
Salt
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Kikärtor
1 förp
Citron
½ st
Vatten
½ dl
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
(Vete)
Koriander
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
708 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Inget lock till stekpannan? Täck med aluminiumfolie istället!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tärna röd paprika grovt. Finhacka gul lök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs allt ca 3 min. 
Tillsätt konserverade körsbärstomater, ras el hanout, salt, honung och lite nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 5 min (se tips!).
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft (ca 1 msk), vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Gör två gropar i tomatsåsen och knäck försiktigt ner äggen. Sjud under lock ca 5 min, tills äggen stelnat.
Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka koriander. Smula fetaost. 
Strö fetaost och koriander över shakshukan. Servera med nygräddade pitabröd och hummus.
Smaklig måltid!