Löpefri
Shakshuka med ras el hanout, fetaost och koriander
4.11 (197)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Ras el hanout
1 msk
Salt
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Svartpeppar
Ägg
2 st
Kikärtor
1 förp
Citron
½ st
Vatten
½ dl
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
Koriander
20 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Inget lock till stekpannan? Täck med aluminiumfolie istället!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tärna röd paprika grovt. Finhacka gul lök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs allt ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, ras el hanout, salt, honung och lite nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 5 min (se tips!).
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft (ca 1 msk), vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Gör två gropar i tomatsåsen och knäck försiktigt ner äggen. Sjud under lock ca 5 min, tills äggen stelnat.
Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka koriander. Smula fetaost.
Strö fetaost och koriander över shakshukan. Servera med nygräddade pitabröd och hummus.
Smaklig måltid!