Senapspanerad kålrot med potatispuré och lingonsylt
Löpefri

Senapspanerad kålrot med potatispuré och lingonsylt

4.09 (102)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • flytande honung
  • grovkornig senap
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Mospotatis
450 g
Quattrocento
50 g
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Kålrot
200 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Grovkornig senap
1 msk
(Senap)
Ströbröd
1 dl
Smör
(Mjölk)
Vitkål
125 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Svartpeppar
Lingonsylt
½ dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
591 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och dela mospotatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär kålrot i cm-tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
Strimla vitkål tunt. Hetta upp smör i en kastrull och bryn vitkålen ca 5 min, tills den fått fin färg. Pudra över vetemjöl och tillsätt mjölk. Låt sjuda tills det tjocknat något. Smaka av med honung, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. 
Vispa upp ägg i en skål och blanda med grovkornig senap. Lägg upp ströbröd på ett fat. Vänd den kokta kålroten först i äggblandningen och sedan i ströbröd. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kålroten på medelvärme ca 4 min per sida, tills den fått fin färg. 
Finriv quattrocento. Mosa potatisen och vispa ner smör och mjölk med ballong- eller elvisp. Blanda ner den rivna osten. Smaka av med lite salt. 
Servera senapspanerad kålrot med potatispuré, stuvad vitkål och en klick lingonsylt. 
Smaklig måltid!