Löpefri
Senapspanerad kålrot med potatispuré och lingonsylt
4.09 (102)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- flytande honung
- grovkornig senap
- salt
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
Mospotatis
450 g
Quattrocento
50 g
Smör
1 msk
Mjölk
1 ½ dl
Salt
Kålrot
200 g
Ägg
1 st
Grovkornig senap
1 msk
Ströbröd
1 dl
Smör
Vitkål
125 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1 ½ dl
Flytande honung
1 tsk
Kinesisk soja
½ tsk
Svartpeppar
Lingonsylt
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 591 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och dela mospotatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär kålrot i cm-tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Strimla vitkål tunt. Hetta upp smör i en kastrull och bryn vitkålen ca 5 min, tills den fått fin färg. Pudra över vetemjöl och tillsätt mjölk. Låt sjuda tills det tjocknat något. Smaka av med honung, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar.
Vispa upp ägg i en skål och blanda med grovkornig senap. Lägg upp ströbröd på ett fat. Vänd den kokta kålroten först i äggblandningen och sedan i ströbröd. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kålroten på medelvärme ca 4 min per sida, tills den fått fin färg.
Finriv quattrocento. Mosa potatisen och vispa ner smör och mjölk med ballong- eller elvisp. Blanda ner den rivna osten. Smaka av med lite salt.
Servera senapspanerad kålrot med potatispuré, stuvad vitkål och en klick lingonsylt.
Smaklig måltid!