Salsicciaköttbullar i örtig tomatsås med pappardelle
4.2 (304)
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
- vitvinsvinäger
Salsicciafärs
200 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
1 påse
Matyoghurt
1 dl
Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Pappardelle
180 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 660 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du inget lock till stekpannan så går det bra att använda ugnsfolie istället.
Forma salsicciafärsen till ca 8 köttbullar.
Grovhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan, chili flakes och smulad kycklingbuljong till pannan. Sjud under lock (se tips) ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Ta från värmen och rör ner matyoghurt.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
Hyvla zucchinin i långa remsor med en potatisskalare. Tärna det som ej går att hyvla. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Vänd ner pastan i pannan med sås och köttbullar. Smaka eventuellt av med lite salt.
Servera salsicciaköttbullar i tomatsås med nykokt pappardelle och zucchinisallad.
Smaklig måltid!