Salsicciaköttbullar i örtig tomatsås med pappardelle

Salsicciaköttbullar i örtig tomatsås med pappardelle

4.2 (304)
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Gul lök
1 st
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
1 påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Pappardelle
180 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
660 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du inget lock till stekpannan så går det bra att använda ugnsfolie istället.

Forma salsicciafärsen till ca 8 köttbullar. 
Grovhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan, chili flakes och smulad kycklingbuljong till pannan. Sjud under lock (se tips) ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Ta från värmen och rör ner matyoghurt.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
Hyvla zucchinin i långa remsor med en potatisskalare. Tärna det som ej går att hyvla. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Vänd ner pastan i pannan med sås och köttbullar. Smaka eventuellt av med lite salt.
Servera salsicciaköttbullar i tomatsås med nykokt pappardelle och zucchinisallad.
Smaklig måltid!