Salsiccia med fänkålsstuvad potatis och senapsfröpicklad gurka
Laktosfri

Salsiccia med fänkålsstuvad potatis och senapsfröpicklad gurka

Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Vatten
4 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Senapsfrön
1 påse
(Senap)
Gurka
1 st
Salsicciakorv
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Småpotatis
450 g
Fänkål
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
527 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll vatten i en kastrull och tillsätt socker, ättiksprit, salt och senapsfrön. Koka upp och sjud ca 3 min. Tärna gurka (ca 1x1 cm) och lägg i en skål. Slå den varma lagen över gurkan. Låt stå till servering. Om lagen inte täcker, rör om då och då.
Dela småpotatis på mitten och koka mjuk i lättsaltat vatten. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv på medelvärme ca 8 min, tills korvarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd korven ofta.
Skiva fänkål. Smält smör i en kastrull och fräs fänkålen ca 2 min. Blanda ner salt, lite nymald svartpeppar och vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget. Sjud ca 4 min. Tillsätt dijonsenap och den kokta potatisen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera salsiccia med fänkålsstuvad potatis, senapsfröpicklad gurka och resten av dijonsenapen.
Smaklig måltid!