Laktosfri
Salsiccia med fänkålsstuvad potatis och senapsfröpicklad gurka
Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Vatten
4 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Senapsfrön
1 påse
Gurka
1 st
Salsicciakorv
200 g
Olivolja
Småpotatis
450 g
Fänkål
1 st
Smör
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
¾ msk
Mjölk
2 dl
Dijonsenap
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 527 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll vatten i en kastrull och tillsätt socker, ättiksprit, salt och senapsfrön. Koka upp och sjud ca 3 min. Tärna gurka (ca 1x1 cm) och lägg i en skål. Slå den varma lagen över gurkan. Låt stå till servering. Om lagen inte täcker, rör om då och då.
Dela småpotatis på mitten och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv på medelvärme ca 8 min, tills korvarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd korven ofta.
Skiva fänkål. Smält smör i en kastrull och fräs fänkålen ca 2 min. Blanda ner salt, lite nymald svartpeppar och vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget. Sjud ca 4 min. Tillsätt dijonsenap och den kokta potatisen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera salsiccia med fänkålsstuvad potatis, senapsfröpicklad gurka och resten av dijonsenapen.
Smaklig måltid!