Krämig risoni med färsk salsiccia
och bakad ratatouilleNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Risoni
1 ¾ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Pastavatten
½ dl
Färskost med paprika
¾ förp
Salt
Svartpeppar
Salsicciakorv
200 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp rikligt med vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Tärna zucchini smått och hacka rödlök grovt. Lägg i en smord ugnsform och blanda med konserverade körsbärstomater, pressad vitlök, tomatpuré, balsamvinäger, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet, när du häller av pastan. Spara kastrullen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek salsicciakorv ca 1 min per sida. Lägg korven ovanpå grönsakerna i ugnsformen. Tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vispa ihop färskost och det sparade pastavattnet i den sparade kastrullen. Rör ner avhälld risoni och blanda väl. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig risoni med salsiccia och bakad ratatouille.
Smaklig måltid!