Krämig risoni med färsk salsiccia och bakad ratatouille

Krämig risoni med färsk salsiccia

och bakad ratatouille
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Risoni
1 ¾ dl
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Pastavatten
½ dl
Färskost med paprika
¾ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Salsicciakorv
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
713 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp rikligt med vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Tärna zucchini smått och hacka rödlök grovt. Lägg i en smord ugnsform och blanda med konserverade körsbärstomater, pressad vitlök, tomatpuré, balsamvinäger, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet, när du häller av pastan. Spara kastrullen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek salsicciakorv ca 1 min per sida. Lägg korven ovanpå grönsakerna i ugnsformen. Tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Vispa ihop färskost och det sparade pastavattnet i den sparade kastrullen. Rör ner avhälld risoni och blanda väl. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera krämig risoni med salsiccia och bakad ratatouille.
Smaklig måltid!