Rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater och pecorino
Laktosfri

Rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater och pecorino

4.01 (696)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • smör
  • svartpeppar
Tomatmix
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Rosmarin
5 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 609 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Protein: 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Dela tomatmix på hälften och klyfta bananschalottenlök. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med torkad salvia, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
Häll av gnocchin och grovhacka rosmarin. Hetta upp smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi med rosmarin ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater. Toppa med riven pecorino.
Smaklig måltid!