Utan gluten
Laktosfri
Risotto mantecato - krämig risotto med spenat, citron och broccoli
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör (rumsvarmt)
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Citron
½ st
Babyspenat
45 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Risottoris
150 g
Smör (rumsvarmt)
25 g
Riven parmesan
25 g
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
20 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong i en kastrull.
Hacka bananschalottenlök. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg ca 45 g babyspenat och ½ dl buljong i en mixerbunke och mixa slätt med stavmixer. Finhacka babyspenaten om du saknar stavmixer.
Skär broccoli i större klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs hackad lök, pressad vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt så tills all buljong kokat in, ca 22 min. Rör om då och då. Tillsätt den mixade babyspenaten och sjud ytterligare ca 5 min tills riset känns mjukt.
Ta risotton från värmen och rör ner citronskal, smör och riven parmesan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft (ca 2 tsk).
Servera krämig risotto med bakad broccoli. Toppa med babyspenat och resten av den rivna parmesanen.
Smaklig måltid!