Utan gluten
Laktosfri
Ramen med nudlar, aubergine, champinjoner och sesamfrön
4.31 (154)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Aubergine
1 st
Skogschampinjoner
125 g
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
2 msk
Vatten
8 dl
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
2 påse
Risnudlar
½ förp
Ägg
2 st
Salladslök
1 förp
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 490 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka 8 min. Spola i kallt vatten.
Tärna aubergine. Kvarta skogschampinjoner. Skala och finstrimla ingefära. Skiva röd chili och vitlök tunt.
Hetta upp olja i en stekgryta och fräs aubergine på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. Tillsätt svamp, ingefära, chili och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger, socker och grönsaksbuljong. Koka upp och lägg ner nudlar. Koka under lock ca 3 min, eller tills nudlarna är klara. Smaka eventuellt av med lite salt.
Strimla salladslök. Grovhacka koriander. Skala och halvera äggen.
Servera ramen toppad med sesamfrön, ägghalvor, salladslök och koriander.
Smaklig måltid!