Laktosfri
Utan gluten
Pulled chicken med jordnötssås, chilistekt pak choy och koriander
Nytt recept
Under 35 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
½ påse
Socker
1 tsk
Kycklingfilé
300 g
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
2 påse
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Jordnötter
30 g
Socker
2 tsk
Japansk sojasås
½ påse
Kokosmjölk
1 ½ dl
Chili flakes
2 krm
Pak choy
1 förp
Olja
Salt
2 krm
Chili flakes
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Koriander
20 g
Jordnötter
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Blanda riven ingefära, pressad vitlök, japansk soja och socker i en bunke.
Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfiléerna och låt sjuda på låg värme under lock ca 16 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Ta upp kycklingen och dra sönder den med hjälp av 2 gafflar. Blanda ner kycklingbitarna i pulled chicken-dressingen.
Finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Fräs allt i en liten kastrull ca 2 min. Tillsätt jordnötter, socker, japansk soja, kokosmjölk och chili flakes. Låt sjuda ca 7 min. Mixa såsen med stavmixer.
Strimla pak choy. Fräs i en stekpanna med lite neutral olja ca 2 min. Krydda med salt, chili flakes och vitvinsvinäger. Toppa med färsk koriander och jordnötter.
Servera pulled chicken med jordnötssås, chilistekt pak choy och jasminris.
Smaklig måltid!