Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Tomatpuré
1 ½ msk
Vatten
1 msk
Olivolja
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 krm
Rödlök
½ st
Röd paprika
1 st
Champinjoner
125 g
Pizzabottnar
1 förp
Bakplåtspapper
Riven mozzarella
75 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 tsk
Strimlad vitkål
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 593 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen med en ugnsplåt till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda tomatpuré, vatten, olivolja, torkad oregano och salt i en liten skål.
Skiva rödlök. Skär röd paprika i bitar. Skiva champinjoner.
Lägg ut pizzabottnar på bakplåtspapper. Bred på pizzasåsen.
Fördela lök, paprika och champinjoner på pizzorna. Toppa med riven mozzarella.
Lägg över pizzorna på den varma plåten och grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills pizzan fått fin färg.
Värm olivolja, vitvinsvinäger och vatten försiktigt i en kastrull under omrörning. Lägg strimlad vitkål i en bunke och blanda med den varma dressingen. Krama kålen mjuk med händerna.
Servera nygräddad pizza med pizzasallad.
Smaklig måltid!