Pizza Mexicana med tacofärs, tomat och mozzarella
3.67 (145)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Gul paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Pizzabottnar
1 förp
Bakplåtspapper
Tomatpuré
1 msk
Riven mozzarella
50 g
Torkad oregano
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen.
Klyfta gul paprika och bananschalottenlök tunt. Skiva tomat.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek blandfärs ca 2 min på medelvärme. Krydda med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt vatten och låt sjuda ca 1 min, tills vätskan kokat bort och färsen är helt genomstekt.
Lägg ut pizzabottnar på bakplåtspapper. Bred på tomatpuré och fördela tacofärs och grönsaker på pizzorna. Strö över riven mozzarella.
För över pizzorna till den varma plåten och tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg.
Toppa pizza Mexicana med lite torkad oregano. Servera direkt.
Smaklig måltid!