Pizza med champinjoner, mozzarella och tomat
Löpefri

Pizza med champinjoner, mozzarella och tomat

Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Rödlök
½ st
Champinjoner
250 g
Olivolja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pizzadeg
1 st
(Vete, Laktos)
Bakplåtspapper
1 st
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Oregano
10 g
Babyspenat
65 g
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
108 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Minska mängden sambal oelek, för en mildare tomatsås!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen. 
Skiva rödlök tunt och dela champinjoner. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, champinjoner, pressad vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min.
Blanda olivolja, socker, tomatpuré, sambal oelek, vatten och salt i en skål. Se tips! 
Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen över degen. Toppa med svampfräset och riven mozzarella. Lägg pizzan på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzan är genomgräddad. 
Skiva tomat och rödlök. Blanda i en skål. Ringla över lite olivolja.
Finhacka oregano. Toppa pizzan med oregano och babyspenat. Servera med tomatsallad. 
Smaklig måltid!