Löpefri
Pizza med champinjoner, mozzarella och tomat
Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Rödlök
½ st
Champinjoner
250 g
Olivolja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pizzadeg
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Riven mozzarella
50 g
Oregano
10 g
Babyspenat
65 g
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 719 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 108 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Minska mängden sambal oelek, för en mildare tomatsås!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen.
Skiva rödlök tunt och dela champinjoner. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, champinjoner, pressad vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min.
Blanda olivolja, socker, tomatpuré, sambal oelek, vatten och salt i en skål. Se tips!
Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen över degen. Toppa med svampfräset och riven mozzarella. Lägg pizzan på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzan är genomgräddad.
Skiva tomat och rödlök. Blanda i en skål. Ringla över lite olivolja.
Finhacka oregano. Toppa pizzan med oregano och babyspenat. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!