Pizza med Prosciutto Crudo och vitkålssallad
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Tomatpuré
2 msk
Ketchup
2 msk
Vatten
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Pizzabotten
4 st
Riven mozzarella
100 g
Torkad oregano
½ msk
Lufttorkad skinka
1 förp
Vitkål
250 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen och en ugnsplåt till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg tomatpuré i en liten skål. Blanda med ketchup, vatten, torkad oregano, pressad vitlök och salt.
Skiva tomat och rödlök tunt. Lägg pizzabottnar på arbetsbänken. Bred tomatsås över pizzorna. Fördela skivad tomat och lök över pizzorna. Strö över riven mozzarella.
För över pizzorna till den varma ugnsplåten. Grädda högt upp i ugnen ca 12 min. Öppna gärna ugnsluckan efter halva tillagningstiden för att släppa ut ånga.
Strimla vitkål och lägg i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Toppa de nygräddade pizzorna med torkad oregano och lufttorkad skinka. Servera med vitkålssallad.
Smaklig måltid!