Persisk sabzi med spenat, bulgur och matyoghurt
Vegetariskt

Persisk sabzi med spenat, bulgur och matyoghurt

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Citron
1 st
Gul lök
1 st
Koriander
20 g
Bakpotatis
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Babyspenat
65 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Borlottibönor
1 förp
Bulgur
125 g
(Vete)
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka gul lök och koriander. Tärna bakpotatis smått. 
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek gul lök, pressad vitlök och bakpotatis ca 3 min. Tillsätt koriander och babyspenat, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 15 min. Häll av borlottibönor och rör ner i grytan med citronskal och pressad citronsaft. Sjud ytterligare ca 5 min.
Grovhacka tomat. Servera persisk sabzi med nykokt bulgur toppad med hackad tomater och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!