Vegetariskt
Persisk sabzi med spenat, bulgur och matyoghurt
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Citron
1 st
Gul lök
1 st
Koriander
20 g
Bakpotatis
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Babyspenat
65 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Borlottibönor
1 förp
Bulgur
125 g
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 ½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 546 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka gul lök och koriander. Tärna bakpotatis smått.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek gul lök, pressad vitlök och bakpotatis ca 3 min. Tillsätt koriander och babyspenat, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 15 min. Häll av borlottibönor och rör ner i grytan med citronskal och pressad citronsaft. Sjud ytterligare ca 5 min.
Grovhacka tomat. Servera persisk sabzi med nykokt bulgur toppad med hackad tomater och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!