Pepparstekt fläskkotlett med svampsky, rostad jordärtskocka och potatispuré
Laktosfri

Pepparstekt fläskkotlett

med svampsky, rostad jordärtskocka och potatispuré
4.17 (87)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • mjölk
Jordärtskocka
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
10 g
Champinjoner
125 g
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
3 krm
Olivolja
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 626 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
 Skala och dela jordärtskocka i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills jordärtskockan är mjuk. Repa bladen från timjan genom att dra av bladen från stammen. Blanda med den rostade jordärtskockan. 
 Skiva champinjoner till svampsky. Skär fläskkotlett i 2 portionsskivor och krydda med salt och nymald svartpeppar. 
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt. Spara stekpannan till svampskyn.
 Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Bryn champinjoner och pressad vitlök ca 1 min. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner kinesisk soja, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 6 min, tills såsen börjat tjockna.
Värm mjölk och smör i en skål i mikrovågsugnen eller i en liten kastrull. Häll av potatisen. Krossa potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt.
Servera pepparstekt fläskkotlett med potatispuré, timjanrostad jordärtskocka och svampsky.
Smaklig måltid!