Pastasallad med ruccolapesto, grillad zucchini och parmesan
Laktosfri

Pastasallad med ruccolapesto, grillad zucchini och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Casarecce
180 g
(Vete)
Zucchini
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Salt
½ tsk
Cocktailtomater
125 g
Chili flakes
Ruccola
50 g
Solroskärnor
40 g
Riven parmesan
35 g
(Mjölk)
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
ca 15 g
Riven parmesan
ca 15 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
643 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Skär zucchini och rödlök i cm-tjocka skivor.
 Lägg ruccola i en mixerbunke. Tillsätt solroskärnor, riven parmesan, olivolja, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer. 
Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja och salt i en salladskål. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla grönsakerna ca 2 min per sida, lägg upp på ett fat. Grilla cocktailtomaterna ca 1 min. Lägg alla grillade grönsaker i salladsskålen och blanda med chili flakes (valfritt).
Blanda kokt pasta, ruccolapesto med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med lite salt. 
Toppa pastasalladen med resten av ruccolan och riven parmesan.
Smaklig måltid!