Laktosfri
Pastasallad med ruccolapesto, grillad zucchini och parmesan
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Casarecce
180 g
Zucchini
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Salt
½ tsk
Cocktailtomater
125 g
Chili flakes
Ruccola
50 g
Solroskärnor
40 g
Riven parmesan
35 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
ca 15 g
Riven parmesan
ca 15 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Skär zucchini och rödlök i cm-tjocka skivor.
Lägg ruccola i en mixerbunke. Tillsätt solroskärnor, riven parmesan, olivolja, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer.
Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja och salt i en salladskål. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla grönsakerna ca 2 min per sida, lägg upp på ett fat. Grilla cocktailtomaterna ca 1 min. Lägg alla grillade grönsaker i salladsskålen och blanda med chili flakes (valfritt).
Blanda kokt pasta, ruccolapesto med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
Toppa pastasalladen med resten av ruccolan och riven parmesan.
Smaklig måltid!