Pastarosor med mozzarella och oregano
Löpefri

Pastarosor med mozzarella och oregano

Nytt recept
Under 50 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • salt
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitlök
1 klyfta
Zucchini
1 st
Salt
½ tsk
Färskost med paprika
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Oregano
20 g
Lasagneplattor
200 g
(Ägg, Vete, Laktos)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
710 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda krossade tomater, torkad oregano, flytande honung, vitvinsvinäger, chili flakes, salt, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och sjud under lock till steg 6.
Hyvla zucchini på längden med osthyvel eller mandolin. Lägg i en bunke och blanda med salt.
Lägg färskost i en skål. Finhacka hälften av den färska oreganon och blanda ner i färskosten, spara resten till servering.
Lägg ut lasagneplattor på arbetsbänken. Bred färskost på lasagneplattorna och fördela hyvlad zucchini ovanpå. Rulla ihop plattorna från kortsidan och dela varje rulle i tre. Ställ rullarna på högkant i en smord ugnsform.
Bryt mozzarella i mindre bitar. Ringla tomatsås över pastarosorna och strö mozzarella på toppen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Servera gratinerade pastarosor toppade med färsk oregano.
Smaklig måltid!