Vegetariskt
Pastagratäng med ricotta, mozzarella och zucchini
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Penne
200 g
Arrabbiatasås
½ förp
Ricotta
½ förp
Babyspenat
30 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Mozzarella
1 förp
Olivolja
1 tsk
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 721 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka penne enligt anvisning på förpackningen (OBS. minska 3 min på den ordinarie koktiden).
Tärna zucchini. Finhacka vitlök.
Lägg penne i en smord ugnsform och blanda med arrabiatasås, ricotta och babyspenat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Bryt bitar av mozzarella och fördela jämnt över gratängen. Ringla över lite olivolja. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite flingsalt.
Servera pastagratäng toppad med ruccola och zucchinifräset.
Smaklig måltid!