Pastagratäng med ricotta, mozzarella och zucchini
Vegetariskt

Pastagratäng med ricotta, mozzarella och zucchini

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Penne
200 g
(Vete)
Arrabbiatasås
½ förp
Ricotta
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 tsk
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
721 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka penne enligt anvisning på förpackningen (OBS. minska 3 min på den ordinarie koktiden).  
 Tärna zucchini. Finhacka vitlök. 
 Lägg penne i en smord ugnsform och blanda med arrabiatasås, ricotta och babyspenat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Bryt bitar av mozzarella och fördela jämnt över gratängen. Ringla över lite olivolja. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite flingsalt. 
Servera pastagratäng toppad med ruccola och zucchinifräset.
Smaklig måltid!