Laktosfri
Pasta verde med sparris och pumpakärnor
3.78 (143)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Pumpakärnor
4 msk
Babyspenat
30 g
Riven parmesan
25 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
Babyspenat
30 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hetta upp en stekpanna utan stekfett och rosta pumpakärnor tills de börjar få lite färg, lägg sedan över i en mixerbunke. Tillsätt babyspenat, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en pesto med stavmixer.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort den nedersta delen av sparrisen (ca 2 cm). Skär resten av sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan men spara 1 dl av kokvattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt spenat- och pumpapesto, det sparade pastavattnet och den stekta sparrisen. Blanda ordentligt. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Vänd ner babyspenat i pastan och toppa med riven parmesan. Servera direkt!
Smaklig måltid!