Pasta med vegetarisk bolognesesås och tomatsallad
Löpefri

Pasta med vegetarisk bolognesesås och tomatsallad

Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Linguine
180 g
(Gluten)
Röda linser
½ förp
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Pastasås
½ förp
Vatten
3 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Torkad basilika
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
624 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
92 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Häll av och skölj röda linser. Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt rivna morötter, röda linser, pastasås, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, tomatpuré, vitvinsvinäger, socker, torkad timjan, torkad basilika och sambal oelek (efter smak). Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Halvera cocktailtomater och grovhacka bladpersilja. Lägg i en skål och smula ner fetaost. Dressa med lite olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med såsen. Toppa med tomatsallad.
Smaklig måltid!