Kalorismart
Pasta med tomat, aubergine och fetaost
3.41 (158)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Aubergine
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Penne
360 g
Olivolja
3 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Chili flakes
Romansallad
½ förp
Olivolja
Rödvinsvinäger
Flingsalt
Morötter
200 g
Fetaost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid, hyvla långa remsor av morötterna och blanda med salladen!
Tärna aubergine och tomat. Klyfta rödlök.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek aubergine, rödlök, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar 5-6 min.
Tillsätt rödvinsvinäger och låt fräsa ytterligare 1 min. Tillsätt de tärnade tomaterna och krossade tomater. Koka 4-5 min.
Vänd ner nykokt pasta i stekpannan. Smaka av med lite salt.
Bryt blad av romansallad i en salladsskål. Dressa med lite olivolja och rödvinsvinäger. Toppa med lite flingsalt. Skala och dela morötter i stavar (se tips).
Toppa pastan med smulad fetaost, chili flakes (kan uteslutas) och nymald svartpeppar. Servera med sallad och morötter.
Smaklig måltid!