Pasta med tomat, aubergine och fetaost
Kalorismart

Pasta med tomat, aubergine och fetaost

3.41 (158)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Aubergine
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Penne
360 g
(Vete)
Olivolja
3 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Chili flakes
Romansallad
½ förp
Olivolja
Rödvinsvinäger
Flingsalt
Morötter
200 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
545 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid, hyvla långa remsor av morötterna och blanda med salladen!

Tärna aubergine och tomat. Klyfta rödlök.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek aubergine, rödlök, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar 5-6 min.
Tillsätt rödvinsvinäger och låt fräsa ytterligare 1 min. Tillsätt de tärnade tomaterna och krossade tomater. Koka 4-5 min.
Vänd ner nykokt pasta i stekpannan. Smaka av med lite salt. 
Bryt blad av romansallad i en salladsskål. Dressa med lite olivolja och rödvinsvinäger. Toppa med lite flingsalt. Skala och dela morötter i stavar (se tips).
Toppa pastan med smulad fetaost, chili flakes (kan uteslutas) och nymald svartpeppar. Servera med sallad och morötter.
Smaklig måltid!