Pasta Carbonara med broccoli och parmesan
0,6 kg CO2e
Laktosfri

Pasta Carbonara med broccoli och parmesan

Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Tärnat bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Äggula
2 st
(Ägg)
Riven parmesan
12 g
(Mjölk)
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp en stekpanna och fräs tärnat bacon i ca 3 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur den använda pannan och fräs löken ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och avrunnen bacon. Fräs ytterligare ca 1 min. 
Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över!
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja. 
Servera pasta carbonara med riven parmesan och broccoli.
Smaklig måltid!