0,6 kg CO2e
Laktosfri
Pasta Carbonara med broccoli och parmesan
Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vitlök
Tärnat bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Äggula
2 st
Riven parmesan
12 g
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan
25 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 701 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp en stekpanna och fräs tärnat bacon i ca 3 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur den använda pannan och fräs löken ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och avrunnen bacon. Fräs ytterligare ca 1 min.
Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över!
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja.
Servera pasta carbonara med riven parmesan och broccoli.
Smaklig måltid!