Löpefri
Pärlcouscoussallad med fetaost, aubergine och hummus
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Pärlcouscous
ca 1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Salt
Mixsallad
30 g
Fetaost
100 g
Chili flakes
Hummus
ca ¼ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 540 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt till smulad grönsaksbuljong.
Skär aubergine i ca 2x2 cm bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills auberginen har fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
Tärna tomat. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Tillsätt nykokt pärlcouscous, olivolja, vitvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Smaka av med lite salt.
Vänd ner mixsallad och rostad aubergine i couscoussalladen. Smula över fetaost och toppa med chili flakes (valfritt). Servera med några klickar hummus.
Smaklig måltid!