Pärlcouscoussallad med fetaost, aubergine och hummus
Löpefri

Pärlcouscoussallad med fetaost, aubergine och hummus

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Pärlcouscous
ca 1 ½ dl
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Salt
Mixsallad
30 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
Hummus
ca ¼ förp
(Sesamfrön, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
540 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt till smulad grönsaksbuljong.
Skär aubergine i ca 2x2 cm bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills auberginen har fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Tärna tomat. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Tillsätt nykokt pärlcouscous, olivolja, vitvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Smaka av med lite salt.
Vänd ner mixsallad och rostad aubergine i couscoussalladen. Smula över fetaost och toppa med chili flakes (valfritt). Servera med några klickar hummus. 
Smaklig måltid!