Pad thai med ägg, lime och jordnötter
Utan gluten
Laktosfri

Pad thai med ägg, lime och jordnötter

4.07 (233)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • japansk soja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • olja
Lime
½ st
Socker
½ msk
Japansk soja
2 ½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Risnudlar
125 g
Morötter
150 g
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
Babyspenat
1 förp
Jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Lime
½ st
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
623 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Blanda pressad limesaft, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten i en skål.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
Skala och finstrimla morötter. Klyfta röd paprika och bananschalottenlök tunt. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Vispa upp ägg i en skål.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna och stek morot, paprika, lök, ingefära och vitlök ca 2 min.
Rör ner risnudlar och woksås i pannan. Fös nudlarna mot kanten och häll äggen mitt i pannan. Stek ca 2 min, tills äggen stelnat. Ta pannan från värmen och blanda ihop äggen med nudelwok och babyspenat.
Grovhacka jordnötter. Skär lime i klyftor. Toppa pad thai med jordnötter och lite chili flakes. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!