Utan gluten
Laktosfri
Pad thai med ägg, lime och jordnötter
4.07 (233)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- japansk soja
- vitvinsvinäger
- vatten
- olja
Lime
½ st
Socker
½ msk
Japansk soja
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Risnudlar
125 g
Morötter
150 g
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Ägg
2 st
Olja
Babyspenat
1 förp
Jordnötter
1 förp
Lime
½ st
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda pressad limesaft, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten i en skål.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
Skala och finstrimla morötter. Klyfta röd paprika och bananschalottenlök tunt. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Vispa upp ägg i en skål.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna och stek morot, paprika, lök, ingefära och vitlök ca 2 min.
Rör ner risnudlar och woksås i pannan. Fös nudlarna mot kanten och häll äggen mitt i pannan. Stek ca 2 min, tills äggen stelnat. Ta pannan från värmen och blanda ihop äggen med nudelwok och babyspenat.
Grovhacka jordnötter. Skär lime i klyftor. Toppa pad thai med jordnötter och lite chili flakes. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!