Pad thai med ägg, jordnötter och koriander
Utan gluten
Laktosfri

Pad thai med ägg, jordnötter och koriander

Rätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • japansk soja
  • olja
Lime
½ st
Vitlök
2 klyfta
Flytande honung
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Japansk soja
2 ½ msk
(Sojabönor)
Risnudlar
125 g
Morot
1 st
Vitkål
125 g
Salladslök
1 förp
Olja
Ägg
2 st
(Ägg)
Koriander
10 g
Jordnötter
60 g
(Jordnötter)
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
619 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Toppa gärna med lite extra chili flakes vid servering!

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och klipp i mindre bitar.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal, pressad limesaft, pressad vitlök, honung, malen ingefära, chili flakes och japansk soja i en skål. 
 Skala och strimla morot och vitkål. Skiva salladslök grovt (spara det gröna till servering). Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs morot, vitkål och salladslök på hög värme ca 3 min. 
Sänk värmen, rör ner ägg och stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner risnudlar och woksås. Låt allt bli varmt.
Grovhacka koriander och jordnötter. Klyfta lime. Toppa pad thai med koriander, jordnötter, salladslök och limeklyfta.
Smaklig måltid!