Utan gluten
Laktosfri
Pad thai med ägg, jordnötter och koriander
Rätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- japansk soja
- olja
Lime
½ st
Vitlök
2 klyfta
Flytande honung
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Japansk soja
2 ½ msk
Risnudlar
125 g
Morot
1 st
Vitkål
125 g
Salladslök
1 förp
Olja
Ägg
2 st
Koriander
10 g
Jordnötter
60 g
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Toppa gärna med lite extra chili flakes vid servering!
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och klipp i mindre bitar.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal, pressad limesaft, pressad vitlök, honung, malen ingefära, chili flakes och japansk soja i en skål.
Skala och strimla morot och vitkål. Skiva salladslök grovt (spara det gröna till servering). Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs morot, vitkål och salladslök på hög värme ca 3 min.
Sänk värmen, rör ner ägg och stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner risnudlar och woksås. Låt allt bli varmt.
Grovhacka koriander och jordnötter. Klyfta lime. Toppa pad thai med koriander, jordnötter, salladslök och limeklyfta.
Smaklig måltid!