Pad thai gai - Risnudelwok med kyckling, lime, koriander och jordnötter
Utan gluten
Laktosfri

Pad thai gai - Risnudelwok med kyckling, lime, koriander och jordnötter

4.12 (67)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vitlök
Koriander
10 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Lime
½ st
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Socker
½ msk
Sambal oelek
¾ tsk
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Olja
Salt
2 krm
Japansk soja
(Sojabönor)
Risnudlar
½ förp
Koriander
10 g
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Lime
½ st
Äggula
2 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
718 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
Grovhacka koriander. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med pressad saft från ½ lime, japansk soja, socker, sambal oelek och jordnötter. Mixa med stavmixer till en sås.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finstrimla den övre mörkgröna delen av salladslöken, spara till servering. Skär resten av salladslöken i 3 cm långa bitar. Strimla kycklingfilé. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka kycklingen ca 5 min, tills den fått färg och är helt genomstekt (innertemp 72°C). Krydda med salt. Lägg över kycklingen på en tallrik. Tillsätt mer olja till woken och fräs all broccoli ca 2 min. Tillsätt salladslöksbitar, fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner kokta risnudlar, stekt kyckling och woksås. Smaka av med lite japansk soja.
Grovhacka koriander och jordnötter. Klyfta limen. Lägg upp pad thai på två tallrikar. Toppa med jordnötter, hackad koriander, den finstrimlade salladslöken och äggula. Servera med limeklyfta. 
Smaklig måltid!