Örtstekt kycklingfilé med gräddsås
och ugnsrostade rotsakerRätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- rödvinsvinäger
Morot
2 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
1 tsk
Mild senap
2 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Rödkål
100 g
Rött äpple
1 st
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Mild senap
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 652 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skölj och klyfta morot. Halvera potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min runt om på medelvärme, tills den fått fin färg. Lägg kycklingen i en ugnsform och spara stekpannan.
Bred mild senap över kycklingen. Ställ ugnsformen med kyckling på gallret under rotsakerna och stek ca 15 min, tills den är helt genomstekt.
Pudra vetemjöl över den använda pannan. Vispa ner mjölk, vispgrädde, kinesisk soja och kycklingbuljong, sjud ca 7 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strimla rödkål och tärna rött äpple. Blanda en dressing av olivolja, rödvinsvinäger, mild senap, lite salt och nymald svartpeppar i en salladsskål. Blanda ner rödkål och äpple.
Servera örtstekt kyckling med gräddsås, ugnsrostade rotsaker och rödkålssallad.
Smaklig måltid!