Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater

Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur

och rostade tomater
4.12 (208)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • mjölk
  • svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Bulgur
125 g
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering. 
 Blanda pressad vitlök, ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs i en bunke. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta. 
Klyfta den använda citronen. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, ruccola, citronklyfta och matyoghurt.
Smaklig måltid!