Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur
och rostade tomater4.12 (208)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- mjölk
- svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Bulgur
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
½ förp
Mjölk
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 625 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering.
Blanda pressad vitlök, ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs i en bunke. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Klyfta den använda citronen. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, ruccola, citronklyfta och matyoghurt.
Smaklig måltid!