Löpefri
Orecchiette gratinate al forno con broccoli e mozzarella
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Orecchiette
180 g
Broccoli
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
Vetemjöl
2 msk
Mjölk
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Riven mozzarella
100 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Svartkål
100 g
Rött äpple
1 st
Citron
½ st
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 718 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 96 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka orecchiettepasta al dente enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Koka med pastan de sista 3 min. Häll av pastan och broccolin och lägg i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 4 min, tills det är mjukt. Pudra över vetemjöl.
Tillsätt mjölk, lite i taget, och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 4 min, tills såsen tjocknat något. Ta från värmen och rör ner riven mozzarella. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Ringla såsen över pastan och broccolin. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg.
Ansa och strimla svartkål. Klyfta rött äpple. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg svartkål, citronskal, pressad citronsaft (ca ½ msk), olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar i en salladsskål. Krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner äppelklyftorna.
Servera orecchiette gratinate med höstsallad.
Smaklig måltid!