Öppen kalkonfärslasagne med parmesan och persilja

Öppen kalkonfärslasagne med parmesan och persilja

Rätten saknar betyg
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • socker
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • balsamvinäger
  • flingsalt
Lasagneplattor
150 g
(Ägg, Vete, Laktos)
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
2 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 724 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten med lite olivolja i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 6.
 Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök, vitlök och kalkonfärs ca 4 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, sambal oelek, socker och konserverade körsbärstomater. Sjud ca 10 min, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Finriv parmesan. Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, lite i taget. Koka upp och sjud ca 5 min. Vispa regelbundet så att såsen inte bränns vid (såsen skall bli tjock).
Grovhacka bladpersilja och lägg i en mixerbunke (spara lite till servering) tillsammans med den rivna parmesanosten. Häll sedan den varma såsen i mixerbunken och mixa samman med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Halvera cocktailtomater. Blanda cocktailtomater och ruccola med balsamvinäger, olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar i en salladsskål.
Dela lasagneplattorna på hälften. Koka lasagneplattorna 3 min. Häll av i ett durkslag.
Varva lasagneplattor, bolognese och parmesansås på två tallrikar. Servera tillsammans med ruccolasallad.
Smaklig måltid!