Vegetariskt
One pot tomatpasta
med spenat och chèvre3.97 (151)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Soltorkade tomater
40 g
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
Babyspenat
30 g
Tomat
1 st
Chèvre
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 656 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 90 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök och vitlök. Strimla soltorkade tomater. Hetta upp lite olivolja i en djup stekpanna eller stekgryta och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt soltorkade tomater och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt krossade tomater, vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong, torkad timjan, chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner casareccepasta och låt koka på medelvärme, ca 13 min, eller tills pastan är klar. Rör ner babyspenat.
Tärna tomat. Bryt bitar av chèvre. Servera one pot pasta toppad med tomat och bitar av chèvre.
Smaklig måltid!