Laktosfri
Vegetariskt
Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med vitkål, ostronskivling och salladslök
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakpulver
- japansk soja
- ketchup
- mjölk
- olja
- salt
- socker
Ketchup
1 ½ msk
Worcestershiresås
3 msk
Japansk soja
2 msk
Socker
1 msk
Vetemjöl
1 ¼ dl
Bakpulver
½ tsk
Mjölk
1 dl
Ägg
3 st
Salt
1 krm
Vitkål
250 g
Olja
Salladslök
1 förp
Noriblad
2 st
Sesamfrön
2 msk
Ostronskivling
200 g
Olja
Salt
Majonnäs
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 699 kcal
- Fett:
- 39 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda ihop ketchup, worcestershiresås, japansk soja och socker i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 7 min, tills såsen börjar tjockna.
Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla vitkål och blanda ner i smeten.
Finstrimla salladslök. Klipp noriblad i tunna strimlor. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg allt i separata skålar. Finstrimla ostronskivling och stek i en stekpanna med lite neutral olja ca 5 min. Krydda med lite salt. Lägg på ett fat till servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pannkakssmeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun.
Dela på pannkakan så att det blir 2 halvor. Lägg upp på tallrik och toppa med ostronskivling, salladslök, noriblad och rostade sesamfrön. Ringla över majonnäs och okonomiyakisås.
Smaklig måltid!