Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med vitkål, ostronskivling och salladslök
Laktosfri
Vegetariskt

Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med vitkål, ostronskivling och salladslök

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakpulver
  • japansk soja
  • ketchup
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • socker
Ketchup
1 ½ msk
Worcestershiresås
3 msk
(Fisk, Korn)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Vetemjöl
1 ¼ dl
(Vete)
Bakpulver
½ tsk
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Ägg
3 st
(Ägg)
Salt
1 krm
Vitkål
250 g
Olja
Salladslök
1 förp
Noriblad
2 st
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Ostronskivling
200 g
Olja
Salt
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
699 kcal
Fett:
39 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Blanda ihop ketchup, worcestershiresås, japansk soja och socker i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 7 min, tills såsen börjar tjockna.
Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla vitkål och blanda ner i smeten.
Finstrimla salladslök. Klipp noriblad i tunna strimlor. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg allt i separata skålar. Finstrimla ostronskivling och stek i en stekpanna med lite neutral olja ca 5 min. Krydda med lite salt. Lägg på ett fat till servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pannkakssmeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun.
Dela på pannkakan så att det blir 2 halvor. Lägg upp på tallrik och toppa med ostronskivling, salladslök, noriblad och rostade sesamfrön. Ringla över majonnäs och okonomiyakisås. 
Smaklig måltid!