Laktosfri
Nötfärsbiffar med honungsrostad palsternacka och balsamicoskysås
3.96 (141)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- smör
- vetemjöl
- vatten
- balsamvinäger
- socker
Palsternacka
300 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Flytande honung
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Dijonsenap
1 tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Smör
Vetemjöl
½ msk
Vatten
1 ¾ dl
Balsamvinäger
2 msk
Kinesisk soja
½ tsk
Socker
½ msk
Köttbuljong
½ påse
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 616 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta palsternacka. Lägg småpotatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg palsternackan på den andra sidan. Blanda allt med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Ringla honung över palsternackan och strö över torkad timjan. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, rosmarin/timjan mix, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform. Tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Smält lite smör i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, socker och köttbuljong. Koka upp och låt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Grovhacka dill och blanda ner hälften i såsen. Servera nötfärsbiffar med rostade rotfrukter och balsamicosky. Toppa med resten av dillen.
Smaklig måltid!