Utan gluten
Laktosfri
Nasi goreng med heta räkor och nektarin
Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- japansk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- vitlök
Räkor
1 förp
Olja
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Nektarin
1 st
Basmatiris
135 g
Vitkål
125 g
Gul lök
1 st
Olja
3 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Curry
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Ägg
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Smaka av med sambal oelek till önskad hetta!
Häll av räkor och lägg i en skål. Blanda med neutral olja och sambal oelek (efter smak). Tärna nektarin och blanda med räkorna. Låt stå till servering.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla vitkål och gul lök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs strimlad vitkål och lök ca 2 min, tills kålen mjuknat något. Pressa ner vitlök och krydda med socker och salt.
Tillsätt curry, japansk soja och sambal oelek (efter smak). Låt fräsa ca 4 min. Knäck ägget och blanda ner i wokpannan. Fräs ytterligare ca 1 min under omrörning.
Vänd ner nykokt basmatiris i vitkålsfräset och blanda väl.
Strö marinerade heta räkor och nektarin över nasi goreng. Servera direkt.
Smaklig måltid!