Nasi goreng med heta räkor och nektarin
Utan gluten
Laktosfri

Nasi goreng med heta räkor och nektarin

Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • japansk soja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vitlök
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Olja
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Nektarin
1 st
Basmatiris
135 g
Vitkål
125 g
Gul lök
1 st
Olja
3 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Curry
1 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Sambal oelek
½ tsk
Ägg
1 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
620 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Smaka av med sambal oelek till önskad hetta!

Häll av räkor och lägg i en skål. Blanda med neutral olja och sambal oelek (efter smak). Tärna nektarin och blanda med räkorna. Låt stå till servering.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla vitkål och gul lök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs strimlad vitkål och lök ca 2 min, tills kålen mjuknat något. Pressa ner vitlök och krydda med socker och salt.
Tillsätt curry, japansk soja och sambal oelek (efter smak). Låt fräsa ca 4 min. Knäck ägget och blanda ner i wokpannan. Fräs ytterligare ca 1 min under omrörning.
Vänd ner nykokt basmatiris i vitkålsfräset och blanda väl. 
Strö marinerade heta räkor och nektarin över nasi goreng. Servera direkt.
Smaklig måltid!