Mustig köttfärsgryta med ris
3,8 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Mustig köttfärsgryta med ris

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Tomatpuré
1 ½ msk
Köttbuljong
½ påse
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Basmatiris
135 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
558 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök. Slanta morot. Dela broccoli i buketter. 
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs, morot och lök på hög värme ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt japansk soja, tomatpuré, smulad köttbuljong, torkad rosmarin och torkad timjan. Häll på vatten och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull. Koka broccolin ca 3 min.
Hacka bladpersilja och strö över grytan. Servera mustig köttfärsgryta med nykokt ris och broccoli.
Smaklig måltid!