Mozzarellafylld fläskkotlett med italiensk potatissallad och salviasmör
4.49 (257)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- ägg
- vetemjöl
- ströbröd
Smör
2 msk
Torkad salvia
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Citron
1 st
Dijonsenap
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Röd chili
½ st
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
Ägg
1 st
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
1 dl
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 768 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Dela och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Blanda ner torkad salvia, salt och nymald svartpeppar.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet från hela och pressa saften från halva (ca 1 msk) i en rymlig salladsskål. Klyfta andra halvan till servering. Blanda ner dijonsenap, olivolja, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Skiva röd chili tunt. Tänk på att chili kan variera i styrka, tillsätt efter smak. Skiva rödlök tunt. Tärna tomat. Blanda ner allt i salladsskålen. Vänd ner avhälld färskpotatis.
Skiva fläskkotlett i tunna skivor och lägg ut på skärbrädan. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Skiva mozzarella och fördela på hälften av kotlettskivorna. Lägg resterande kotlettskivor ovanpå osten.
Knäck ägg i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Häll vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd den mozzarellafyllda kotletten först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vänd ner ruccola i potatissalladen. Servera mozzarellafylld fläskkotlett med salviasmör, citronklyfta och italiensk potatissallad.
Smaklig måltid!