Utan gluten
Laktosfri
Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med lax, paprika, kokos och lime
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Laxfilé
300 g
Röd chili
¼ st
Lime
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
Paprikapulver
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Grön paprika
½ st
Koriander
20 g
Röd chili
¾ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 743 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort skinnet från laxfilén. Skär fisken i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en skål. Skiva röd chili tunt och blanda ner 1/4 med laxen. Spara resten till servering. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av limen till servering.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, konserverade körsbärstomater, kokosmjölk, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min.
Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna grön paprika smått. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika, chili och koriander!
Smaklig måltid!