Kalorismart
Utan gluten
Löpefri
Moussaka
med citronkeso och grekisk salladNytt recept
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
1 msk
Socker
½ tsk
Citron
1 st
Cottage cheese
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Snacksoliver
1 förp
Fetaost
50 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva bakpotatis och aubergine tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min.
Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Sjud under lock ca 8 min.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda citronskal, cottage cheese, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke.
Varva rostad potatis, aubergine, tomatsås och citronkeso i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills moussakan fått fin färg.
Skiva tomat och rödlök. Lägg på en tallrik. Fördela snacksoliver och smulad fetaost över. Ringla över olivolja och strö på lite salt.
Servera moussaka med grekisk sallad.
Smaklig måltid!